SAZZA PRO TEAM

Fluefiske og ikke minst fluebinding har veldig mange aspekter hvor alt er styrt ned til detaljnivå. Farging av materialer ble for undertegnede en ny hobby i hobbyen som snart utviklet seg til å faktisk forsyne mange laksefisker i Norges land med kvalitetsmaterialer til sine laksefluer. Kvalitet er ett ord som blir slengt ut i like mange retninger som det ekstisterer fluekast. Det er ett ord som er lett å anvende, men å virkelig oppnå det krever tid, feiling,  energi og utprøvelse. Og man må hele tiden drage litt mer av snella for å nå litt lengre.

HVORFOR ETT PRO TEAM? Når målet er å bli veldig god på det man legger ned tid på trenger man sparingspartnere. Man trenger noen til å teste ut materialer og komme med konstruktive tilbakemeldinger. Samtidig som de hjelper deg med å vise frem produktene til publikum. Sazza Pro Team er ikke stort, men har noen få petimetre i fluebindingsmiljøet som også er veldig aktive fluefiskere. Dyktige fluebindere er ekstremt nøye i sine materialvalg, det er faktisk enklere å bli god om man -  her kommer det berømte ordet igjen; bruker høy kvalitet av materiell.

Her på siden finner dere en presentasjon av Sazza Fly Fish sitt Pro Team:

Paul Amundsen

Mitt navn er Paul Amundsen, jeg er noen og førti år, med 33 års erfaring som fluefisker.
 
Til daglig jobber jeg som kiropraktor i Målselv kommune, og er medeier i det lokale treningssenteret Feel24.
 
Jeg er vokst opp i Ryfylke på Vestlandet, der vi primært drev smygfiske med enhåndsstang etter sky sjøørret og smålaks i mindre vassdrag. Men etter at jeg flyttet nordover har tohåndsfiske tatt mer og mer over. I dag er nok 15-fotere og synkeliner i store elver som Målselva og Namsen det jeg synes er aller mest spennende! Som småbarnsfar begrenser det seg litt hvor mye jeg får fisket, men 30-50 fiskedager pr sesong er greit innafor. Jeg driver også litt "ventefiske" etter sjøørret langs kysten, før laksesesongen starter.
 
Fluebinding har jeg drevet med like lenge som fisket, og jeg er nok mest kjent som et detaljorientert petimeter på den fronten (helt på grensa til at det kreves en medisinsk diagnose). Da er også kvaliteten på materialene essensielt, og derav samarbeidet med Sazzaflyfish, som leverer i toppklasse!
 
Om noen ønsker informasjon om anadromt fiske i Indre Troms, eller bare vil slå av en prat om fluer og
fluebinding, er det bare å ta kontakt på @paulkiro på Instagram
 
Knekk & brekk,
Paul

Chris Robin Sivertsen

 

 

29 år født og oppvokst i Trondheim.

Startet med lakseeventyret i 2018, med både binding og fisking. Opplevde en hel verden av muligheter, og da ble jeg bitt av basillen. Fisker i hovedsak i Gaula, men har også en forkjærlighet til mindre, litt mer bortgjemte elver.

Av utstyr foreløpig bruker jeg - Guideline Lpxe 13'9 #9/10 - Guideline Uls Hybrid 10 #7 - Guideline Elevation 9 #6

Startet fluebindinga smått med ørretfluer, men så gikk det over til tube og krokfluer for laks. For så å eskallere det til klassiske laksefluer.

Vidar Isaksen

Vidar Isaksen

 

38 år fra Vadsø. Barnehagelærer og daglig leder i Vestre Jakobselv jeger- og fiskerforening.

Fisket laks siden jeg var 8 år. Fisker for det meste i Jakobselva, men reiser gjerne rundt å prøver nye elver. 

Har fire stenger jeg bruker gjennom sesongen;

13,6 tohånds

12,6 tohånds

11 switch

10 enhånds

Fisker gjennom hele sesongen under alle forhold, fra flomstor elv til liten tørr høst elv. 

Lager mine egne fluer og har drevet på med dette ca. like lenge som jeg har fisket laks. 

Henter inspirasjon fra mine venner og fra «kjente fluebindeprofiler». Drømmen er å en dag lære meg å lage klassiske fluer.